ما یک بازی حرکتی انجام دادیم به  نام تومبا تومبا که درواقع با این بازی می‌خواستیم که با دنیای روانی کودک ارتباط برقرار کنیم و انگیزه‌ای برای ادامه فعالیت باشد. در این جلسه دو توپ به کودکان ارائه دادیم که ازنظر ظاهری باهم متفاوت بودند از بچه‌ها خواستم درباره این دو توپ نظر بدهند.

کودکان نظرات مختلفی می‌دادند که یک توپ سیاه‌وسفید است یک توپ رنگی یک توپ چشم و دهان دارد آن‌یکی ندارد این کوچک است آن بزرگ است و نظرات مختلف دیگر  نهایتاً به این  نتیجه رسیدیم که توپ‌ها باهم فرق دارند ولی هر دو وسیله بازی برای ما هستند از بازی کردن با آن‌ها لذت می‌بریم بااینکه متفاوت‌اند.

سپس یک آینه تمام‌قد به کارگاه آورده با این بهانه که ظاهرم مرتب است یا نه از کودکان خواستم آنان نیز خودشان را در آینه ببینند و مقایسه کنند و ببینند شبیه دیگران هستند یا متفاوت هرکدام نظر خاص خود را ارائه می‌دادند و تفاوت‌هایشان را ازنظر رنگ چشم‌ها حالت ابرو و…..ابراز می‌کردند. البته بعضی از کودکان می‌گفتند که من خال‌دارم آن دوستم هم خال دارد وجه اشتراکاتی نیز پیدا می‌کردند ولی تفاوت‌هایشان بیشتر بود که من در جمع‌بندی می‌گفتم درست است که شما متفاوت هستید ولی هرکدامتان بسیار زیبا و دوست‌داشتنی هستید. پس‌ازآن یک عروسک فیل خاکستری‌رنگ که مانند جوراب در پا فرومی‌رفت به پا کردم و روبه روی کودکان قرار گرفتم و از آن‌ها خواستم به این فیل سخنی بگویند کودکان جملات مختلفی را به فیل گفتند مثل  حتماً مسواک بزن، شب زود بخواب، چقدر گوش‌هایت دراز است، مؤدب باش، دوستت دارم و…

سپس کتاب المر بلندخوانی شد و در حین فرآیند بلندخوانی کتاب، واژه‌هایی مثل شوخی و شادی موردبحث و گفت‌وگو قرار گرفت که برای شادی به کودکان گفتیم که شادی می‌تواند بین ما مشترک باشد و فعالیت‌هایی در جهت خندیدن کودکان انجام دادیم همچنین درباره شوخی گفتیم شوخی باید اتفاقی باشد که دو طرف را خوشحال کند.

پس از بلندخوانی کتاب شخصیت المر که از قبل آماده کرده بودیم وارد کارگاه کردیم و کودکان قصه را از آغاز بازگو کردند  پس‌ازآن به کودکان گفتیم که المر و همه ما با این‌که متفاوت بودیم توانستیم  شادباشیم سپس شعر خوشحال و شاد و خندان را خواندیم و نام آن را گذاشتیم جشن تفاوت‌ها که به کودکان سازهای مختلفی دادیم مثل دایره‌زنگی، طبلک، چوبک، خاش خاشک، مثلث… و باهم به همراهی سازها نواختیم و خواندیم و این نتیجه‌گیری را کردیم که بااینکه صدای سازها باهم متفاوت بود ولی در کنار هم‌صدای زیبایی به گوش می‌رسید در پایان کارگاه کودکان با همکاری ما دستان خود را به‌صورت خلاق به‌مانند المرهای متفاوت نقاشی کردند.

محل اجرا: کلینیک روان‌شناختی پیوند مهر، خوزستان شهرستان دزفول

مربی: علی بالوئی مشاور و بازی درمانگر

 بیشتر بخوانید: