موقعیت جغرافیایی: سیستان و بلوچستان، شهرستان‌های زابل و هامون
گروه سنی کودکان: پیش‌دبستان
تعداد کودکان:  ۵۲۵ (۲۲۵ کودک سال نخست و ۳۰۰ کودک سال دوم)
تاریخ آغاز: شهریور ۱۴۰۲
در حال اجرا


معرفی برنامه
آموزش پیش دبستانی‌های منطقه‌ی زابل و هامون برنامه‌ی مشترک با من بخوان و گروه مهر است که با هدف آگا‌ه‌سازی دست‌اندرکاران آموزشی، ‌مربیان و والدین از اهمیت دوره‌ی پیش‌دبستانی، آموزش مربیان پیش‌دبستانی ‌و توانمند کردن آنان و بهبود وضعیت آموزشی کودکان منطقه پیش از ورود به دبستان اجرا می‌شود.
برنامه‌ی «با من بخوان» و گروه مهر هامون در سال‌های گذشته در آموزش و تجهیز ترویج‌گران در منطقه‌ی زابل و هامون همکاری داشته‌اند و اهداف مشترکی نظیر آموزش مستمر و پایدار در مناطق کم‌برخوردار و محروم را دنبال کرده‌اند.
گروه مهر هامون با توجه به تجربه‌های پیشین در منطقه دریافته است که آموزش پیش از دبستان در این مناطق نادیده گرفته شده است و کودکان بدون دریافت آموزش‌های پایه‌ای و ضروری پیش از دبستان، وارد مدرسه می‌شوند. موضوعی که سبب مشکلات آموزشی پایدار و جبران‌ناپذیر در مسیر تحصیل این کودکان خواهد بود. این فقدان در مهدروستاها بیش‌تر به چشم می‌آید. با وجود بهبود نسبی وضعیت تغذیه کودکان، طرح مهد روستاها تاثیری بر یادگیری مهارت‌های مورد نیاز آن‌ها نداشته است. مهر هامون تعدادی از این مهدروستاها را زیر پوشش خود درآورد و افزون بر حمایت‌ از مربیان و خانواده‌ها، برای ارتقای کیفیت آموزش کودکان پیش‌دبستانی خواستار مشارکت برنامه‌ی «با من بخوان» شد. در این پروژه‌ی افزون بر بهبود وضعیت آموزشی مهدروستاها به ارتقا وضعیت آموزشی شماری از پیش‌دبستانی‌های دولتی نیز توجه شده است.

سال نخست:
در سال نخست اجرای این برنامه ۲۲۵ کودک در ۱۶ مرکز پیش‌دبستانی زیر پوشش برنامه قرار گرفتند. اجرای این برنامه شامل آموزش مربیان این مراکز و تامین منابع درسی و کتاب‌های باکیفیت بود. بیش از ۱۰۰۰ جلد کتاب با کیفیت و ۲۵ بسته آموزش خلاق سواد پایه برای کودکان این مراکز ارسال شد. همچنین گروه مهر هامون لوازم‌التحریر و تعذیه‌ی مناسب برای کودکان تحت پوشش برنامه را تامین کردند.
از آن‌جا که هیچ‌یک از مربیان سابقه‌ی کار با بسته‌های سواد پایه و اجرای برنامه‌ی درسی پیش‌دبستانی را نداشتند، شناخت بسته‌ها و آموزش‌های ابتدایی و ساده در اولویت آموزش قرار گرفت. آموزش‌گران برنامه طی دو سفر در شهریور و دی ۱۴۰۲، کارگاه‌های مقدماتی «آواورزی و الف‌باورزی»، «شمارورزی با لولوپی»، «آشنایی با ادبیات کودکان و بلندخوانی»، «برنامه درسی پیش‌دبستانی در با من بخوان» و «پایش و ارزیابی» برگزار شد.
در طول سال نیاز آموزش‌گر برنامه نشست‌های آنلاینی را برای مربیان برگزار می‌کرد.

سال دوم
بر اساس ارزیابی پایانی برنامه، با توجه به دغدغه‌ی هر دو نهاد برای آموزش پایدار در منطقه تصمیم گرفته شد این برنامه یک‌سال دیگر ادامه پیدا کند تا همه‌ی ۱۶ مربی، فرصت کافی برای درک و درونی کردن برنامه‌ی درسی پیش‌دبستانی «با من بخوان» را داشته باشند و بتوانند مهارت‌های خود را ارتقا دهند.از این رو سال دوم اجرای برنامه با گسترش هدف‌های اولیه ادامه پیدا کرد:
• شناخت برنامه‌ی درسی «با من بخوان»،‌ حوزه‌های یادگیری و تسلط برای نوشتن طرح درس
• شناخت کامل بسته‌های سوادپایه و شیوه‌ی کار با آن‌ها
• توانایی برگزاری نشست‌های بلندخوانی باکیفیت که در آن مربی ضمن تسلط بر کتاب و فعالیت‌های در پیوند با آن بتواند آن را به حوزه‌های یادگیری پیوند بزند.
• درک فلسفه و اهمیت پایش و ارزیابی و اجرای آن
بنابراین کارگاه‌های آموزشی تکمیلی و نیز بازدیدهای حضوری در برنامه گنجانده شد تا توانمندسازی آموزگاران در دستور کار قرار گرفت. در سال دوم ۳۰۰ کودک زیر پوشش برنامه قرار گرفتند.
نخستین سفر در مهر ماه ۱۴۰۳ انجام شد. در این سفر ضمن برگزاری کارگاه‌های تکمیلی از چند مرکز محدود بازدید شد.
سفر دوم در آبان ۱۴۰۳ انجام شد. که افزون بر آموزش جمعی، از تک‌تک پیش دبستانی‌ها بازدید به عمل آمد و آموزش‌گران برنامه توانستند مسائل و چالش‌های هر مربی را شناسایی و برای برطرف کردن آن برنامه‌ریزی کنند.
گفتنی است که هزینه‌ی رفت و آمد آموزش‌گران و کارشناسان «با من بخوان» در این سفر از سوی خیریه‌ی سیمرغ تامین شد. همکاری این خیریه با برنامه امکان خدمت‌رسانی و تامین آموزش باکیفیت برای کودکان منطقه را تسهیل کرد.