, ,

برنامه «با من بخوان» به یاری کودکان زلزله زده کرمانشاه می‌شتابد

برنامه «با من بخوان» به یاری کودکان زلزله زده کرمانشاه می‌شتابد

برنامه ترویج کتابخوانی «با من بخوان» از سوی موسسه پژوهشی تاریخ ادبیات کودکان با هدف کتاب درمانی با کودکان زلزله زده از راه برگزاری نشست بلندخوانی، فعالیت خود را در مناطق آسیب‌دیده استان کرمانشاه آغاز کرد.

نخستین گروه اعزامی «با من بخوان» از صبح روز شنبه ۲۷ آبان‌ماه ۱۳۹۶ برنامه کتاب درمانی خود را به روش بلندخوانی کتاب‌های باکیفیت و انجام فعالیت‌های گوناگون در پیوند با کتاب برای کودکان زلزله زده در مناطق آسیب‌دیده در کرمانشاه آغاز کرد تا با این روش، کودکان را در تحمل بار فشارهای روحی ناشی از وقوع بحران یاری رساند. روستای زرده در شهرستان کرند غرب، یکی از روستاهای آسیب‌دیده از زلزله ۷٫۳ ریشتری ۲۱ آبان‌ماه ۱۳۹۶، نخستین منطقه‌ای است که برنامه بلندخوانی گروه «با من بخوان» در آن به‌اجرا درآمده است. به‌زودی کتاب درمانی و نشست‌های بلندخوانی روستای حسن‌سلیمان و دیگر روستاهای آسیب‌دیده کرمانشاه نیز از سوی گروه «با من بخوان» برگزار خواهد شد.

 

کودکان زلزله زده کرمانشاه

شهرستان سرپل ذهاب

کتاب‌هایی که اعضای «با من بخوان» در جریان کتاب درمانی و برگزاری نشست‌های بلندخوانی با کودکان زلزله زده سهیم می‌شوند، کتاب‌های باکیفیتی است که با پشتیبانی مالی نیکوکاران و همچنین مشارکت انتشارات موسسه پژوهشی تاریخ ادبیات کودکان، انتشارات فنی ایران، انتشارات هوپا و انتشارات دیبایه، همراه با ماهنامه‌هایی از داروگ و نبات تهیه و به برنامه «با من بخوان» اهدا شده است.

 

کتابخوانی با کودکان

همچنین کارگروه کتابخانه‌های برنامه «با من بخوان» نیز در حال طراحی کتابخانه‌های کودک محور در کانکس‌های «با من بخوان» در مناطق زلزله زده هستند. برنامه «با من بخوان» با پشتیبانی انجمن علمی فرهنگی یاری و خانه حمایتی آموزشی محمودآباد شهرری، دو کانکس به مناطق زلزله زده ارسال کرده است که یکی از آن‌ها در شهرستان سرپل ذهاب کنار ساختمان شهرداری و دیگری در روستای زرده واقع شده‌اند. به‌زودی این کانکس‌ها به شکل کتابخانه‌هایی کودک محور، فضاسازی و با کتاب‌های باکیفیت ویژه گروه‌های سنی گوناگون کودکان و نوجوانان تجهیز خواهند شد. کتابخانه‌های کودک محور «با من بخوان» افزون بر فراهم‌آوردن کتاب‌های باکیفیت، نشست‌های بلندخوانی و فعالیت‌های گوناگون در پیوند با کتابخوانی را برای کودکان در بحران با هدف کتاب درمانی برگزار خواهند کرد.

هم‌یارانی که علاقه‌مند به یاری رسانی در پروژه کتاب درمانی با کودکان در بحران و استمرار فعالیت‌های کتابخوانی در قالب برنامه «با من بخوان» در مناطق زلزله زده هستند، می‌توانند جهت واریز کمک‌های نقدی خود با هدف تهیه کتاب‌های باکیفیت برای کودکان و تجهیز کتابخانه‌های کودک محور به آدرس زیر مراجعه کنند.

 

زلزله کرمانشاه

فواید کتاب درمانی

کتاب درمانی در مواردی توصیه شده‌ است که کودکان در فشارهای روحی ناشی از رخدادهای ناگوار قرار دارند. وقوع بلایای طبیعی همچون سیل و زلزله، یکی از این رخدادها است. ادبیات می‌تواند کودکان را در درک عواطف خود، همذات‌پنداری با شخصیت‌هایی در داستان که احساس‌های مشابه را تجربه می‌کنند و نیز کسب بینشی نوین نسبت به چگونگی برخورد دیگران با همان مشکلات، یاری رساند. کتاب می‌تواند نقشی همچون آینه را برای کودکان بازی کند؛ به این معنا که بازتاب‌‌دهنده‌ی ویژگی‌های ظاهری، روابط، احساس‌ها، اندیشه‌های آن‌ها در پیرامونشان باشد. همچنین کتاب می‌تواند چون پنجره‌ای رو به جهان باشد که کودکان را به نگاه فراتری از خود و پیرامون‌شان دعوت کند تا با شخصیت‌ها و شرایط پیوند برقرار کنند.

 

خواندن با کودکان

خواندن با کودکان زلزله زده و در بحران

موسسه پژوهشی تاریخ ادبیات کودکان پیش از این تجربه حضور در میان کودکان بحران دیده و کتاب درمانی با این گروه را در سال ۱۳۹۱ با وقوع زلزله‌ای در آذربایجان شرقی داشته است. در نخستین روزهای پس از زلزله آذربایجان، کارشناسان برنامه ترویج کتابخوانی «با من بخوان» از سوی موسسه پژوهشی تاریخ ادبیات کودکان در روستاهای زلزله‌زده این استان حاضر شدند و همراه با اهدای کتاب و لوازم کمک آموزشی، اقدام به برگزاری کارگاه‌های بلندخوانی برای مربیان مهد در ۱۲ روستا کردند.

 

کودک در بحران

برنامه با من بخوان

خواندن با کودکان زلزله زده

مقاله‌هایی برای کمک به شما برای رویارویی با بحران و وقوع بلایای طبیعی:

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *