موقعیت جغرافیایی:  سیستان و بلوچستان، مرکز استان و روستاها و مناطق حومه
گروه سنی کودکان:  پیش دبستان تا ششم دبستان- چند پایه
تعداد کودکان تحت پوشش:  ۲۴۸۰ نفر
تاریخ آغاز:  آذر ۱۳۹۴ ( در حال اجرا)
 

برنامه‌ی «با من بخوان» در سال تحصیلی ۹۴-۹۵ با پشتیبانی جامعه‌ یاوری فرهنگی در شماری از مدارس شهر زاهدان و تعدادی از مدرسه‌های عشایری حومه‌ی این شهر به اجرا درآمد و به این ترتیب در سال نخست و از آذر ماه ۱۳۹۴، تعداد ۱۷۷۵ دانش‌آموز در ۱۲ دبستان در ناحیه‌های ۱ و ۲ شهر زاهدان و ۸ مدرسه‌ی عشایری حومه‌ی زاهدان به «با من بخوان» پیوستند.

برنامه با من بخوان در سال دوم (سال تحصیلی ۹۵-۹۶) با پشتیبانی مالی سرکار خانم پروین امینی از نیکوکاران حامی برنامه‌ طور ویژه برای مدارس عشایری منطقه‌ی زاهدان اجرا شد و ۴۱۸ کودک و ۲۰ مربی و آموزگار در ۱۵ مدرسه‌ی عشایری که اغلب چند پایه بودند، زیر پوشش برنامه قرار گرفتند.

دستاوردهای بی‌نظیر و تجربه‌ی موفق اجرای برنامه در میان کودکان عشایر زاهدان، و استقبال و خلاقیت آموزگاران، دست‌اندکاران برنامه «با من بخوان» را بر آن داشت تا در سال تحصیلی ۹۶-۹۷ نیز با پشتیبانی شرکت سازورسازه آذرستان اجرای برنامه را در میان این مدارس ادامه داد.

شرح کلی برنامه:

برنامه‌ی با من بخوان در منطقه‌ی زاهدان و به ویژه در مدارس عشایری دستاوردهای ویژه‌ای داشته است. این برنامه با توجه موثر بودن روش‌هایش در افزایش یادگیری کودکان دو زبانه مورد استقبال آموزگاران و مسئولان منطقه قرار گرفته است.

برنامه با من بخوان از سال تحصیلی ۱۳۹۵-۱۳۹۴ فعالیت خود در شهرستان زاهدان، استان سیستان و بلوچستان آغاز کرده است هم‌اکنون چهار سال از اجرای برنامه در این منطقه می‌گذرد. از آغاز فعالیت برنامه در استان سیستان و بلوچستان، برنامه با آموزش و پرورش عشایر زاهدان نیز همکاری بسیار خوبی داشته است. تاکنون حدود شصت آموزگار در منطقه عشایر زاهدان، در مجموعه کارگاه‌های برنامه با من بخوان شرکت داشته‌اند و در مجموع بیش از ۲۵۰۰ جلد کتاب در اختیارشان قرار گرفته‌است. این کارگاه‌ها شامل کارگاه‌های سوادپایه، آشنایی با ادبیات کودکان و بلندخوانی و همچنین کارگاه تکمیلی بلندخوانی گفت‌و‌گویی و ارزش‌های زندگی است. کارشناسان برنامه با من بخوان، به طور متوسط هرسال دو کارگاه دو روزه برای این آموزگاران برگزار کرده‌اند و نیز یک یا دوبار از اجرای برنامه در مدارس بازدید داشته‌اند.

تمامی آموزگارانی که در کارگاه‌ها شرکت داشته‌اند بسته کتاب‌های سوادپایه شامل بسته‌های (آواورزی، الف‌باورزی، واژه‌نامه چیستانی، شمارورزی با لولوپی صفر و یک، کتاب‌های فارسی‌آموز نخودی به همراه کتابخانه پارچه‌ای دیواری) و بسته کتاب‌های بلندخوانی ( شامل ۴۰ جلد کتاب‌های باکیفیت بلندخوانی به همراه دستنامه و فعالیت و کتابخانه پارچه‌ای ویژه کتاب‌های بلندخوانی) را دریافت و هم‌چنین آموزگارانی که در کارگاه تکمیلی شرکت داشتند، بسته کتاب‌های ارزش‌های زندگی و محیط‌ زیست نیز در اختیارشان قرار گرفت تا برنامه را در کلاس‌های‌شان اجرا کنند.

تاکنون با حمایت پشتیبانان این برنامه و مشارکت و همکاری افراد محلی، آموزگاران و مدیرهای فعال در هفت روستای عشایری (روستاهای رادوچاهی، رحمت‌آباد، قرقروک، وارو، زردچاه، رحمت‌آباد و سم‌پیرمحمد) کتابخانه محلی کودک محور با من بخوان راه‌اندازی شده است. برای هر کدام از این کتابخانه‌ها به طور متوسط بین ۳۰۰ تا ۴۰۰ جلد کتاب به همراه دستنامه و فعالیت و وسایل ویژه فضاسازی کتابخانه کودک محور ارسال شده است.

همچنین برنامه با من بخوان، با هدف توانمندسازی جامعه محلی و ادامه برنامه در منطقه توسط آموزگاران توانمند و فعال، آن‌ها را شناسایی و کارگاه‌های ویژه برایشان برگزار می‌کنند. هم‌اکنون در منطقه عشایر زاهدان پنج آموزشگر بومی (سفیران با من بخوان) داریم که در سال تحصیلی ۱۳۹۹-۱۳۹۸ آن‌ها مسئولیت کامل برگزاری کارگاه برای آموزگاران جدید و نظارت بر اجرای برنامه در کلاس‌هایشان را برعهده داشتند و علاوه بر این‌ها در فعالیت‌های داوطلبانه‌ای چون کمک‌رسانی به کودکان آسیب‌دیده سیل جنوب استان سیستان و بلوچستان نیز شرکت داشتند.
هم‌اکنون در سال تحصیلی ۱۳۹۹-۱۴۰۰ برنامه با فعالیت کتابخانه و مروجان ادامه دارد و سفیران در پیش بردن پروژه‌های در حال اجرا در زاهدان همیاری می‌کنند.