موقعیت جغرافیایی: جنوبیترین شهر استان خراسان جنوبی
گروه سنی کودکان: مهدکودک و پیشدبستان
تعداد کودکان: ۶۲۱
تاریخ آغاز: مهر ۱۳۹۲
تاریخ پایان: تابستان ۱۳۹۴
برنامهی «با من بخوان» از مهر سال ۹۲ طی دو سال در مرکز نهبندان و روستاهای پیرامون به اجرا در آمد. در ماههای شهریور و بهمن سال نخست دو مجموعه اول کارگاههای «با من بخوان» برای ۱۸ مربی اجرا شد و در سال دوم اجرای پروژه، کارگاههای پیشرفته «با من بخوان» برای ۱۰ مربی مهدکودک و پیشدبستان برگزار شد و بدین ترتیب در طی دو سال در مجموع ۶۲۱ کودک زیر پوشش برنامهی «با من بخوان» قرار گرفتند.
با سپری شدن دوره دوساله کارگاههای «با من بخوان» هماکنون مربیان آموزشدیده این طرح را به طور مستقل در منطقه به پیش میبرند
شرح برنامه:
شهرستان نهبندان با ۲۶۰۹۴ کیلومترمربع وسعت، جنوبیترین شهر استان خراسان جنوبی است. این شهرستان از شرق به کشور افغانستان، از شمال به شهرستان سربیشه، از غرب به شهرستان بیرجند و از جنوبغربی به استان کرمان و از جنوبشرقی به استان سیستان و بلوچستان محدود میشود. هوای نهبندان گرم و خشک بوده و زیر تأثیر آب و هوای کویری اختلاف دمای زیادی بین زمستان و تابستان آن دیده میشود. بیشترین درجه حرارت در تابستانها، ۴۲ درجه بالای صفر و کمترین آن در زمستانها، ۱۰ درجه زیر صفر است. در سالهای معمولی میزان باران سالیانه نهبندان به ۱۵۰ میلیمتر میرسد. فاصله این شهرستان با تهران از راه جاده ۱۳۷۴ کیلومتر است.
طرح «با من بخوان» در سال ۹۲ در نهبندان برای ۴۵۰ کودک در ۱۸ مهد و پیشدبستان در مرکز نهبندان و روستاهای پیرامون به اجرا در آمد. برنامه «با من بخوان» در نهبندان با ارسال بسته اول کتابها و برگزاری نخستین کارگاه آموزشی برای مربیان در ۲۵ و ۲۶ شهریور آغاز شد. در نخستین کارگاه آموزشی مربیان با طرح با من بخوان، ادبیات کودکان، اهمیت و روش بلندخوانی و روشهای فعالیتهای هنری بعد از بلندخوانی آشنا شدند. بسته دوم کتاب در دی ماه فرستاده شد که همزمان کارگاه دوم با موضوعهای ارزشهای زندگی، عناصر داستان، بلندخوانی و هنر در تاریخ ۱۰ و ۱۱ بهمن ۹۲ برای مربیان برگزار شد.
در تاریخ اول خرداد ۹۲ کارگاه آموزش کتابداری ساده همراه با کار عملی برای ۹ مرکز پیشدبستان در این منطقه اجرا شد و با ارسال بسته سوم کتاب برای همه گروههای سنی، این مراکز در تابستان به کتابخانههای کوچکی بدل شدند که همه کودکان روستایی از خدمات آنها استفاده کردند. با ادامه این طرح در سال ۹۴-۹۳ نیز ۲۲۰ کودک و ۹ مربی در ۹ مرکز پیشدبستان زیر پوشش این طرح قرار گرفتند.
با ادامه طرح در سال دوم کارگاههای «لولوپی – آموزش ریاضی خلاق»، «بازی (اعتماد و تئاتر مجسمه)» و «محیط زیست (بچه باتلاق)» برای ۱۰ نفر از مربیان که آموزش ۲۳۵ کودک را بر عهده دارند، در آبان ماه سال ۹۳ برگزار شد.
در اسفند ۹۳، کارشناسان موسسه پژوهشی تاریخ ادبیات کودکان کارگاههای تکمیلی شامل کارگاههای آواورزی و الفباورزی تکمیلی، کارگاه عناصر داستان و کارگاه محیط زیست را برای مربیان این شهرستان برگزار کردند. در تابستان ۹۴ نیز گروهی از مربیان و آموزگاران برگزیده خراسان جنوبی در دو نوبت سه روزه راهی تهران شدند و هر گروه در سه روز اقامت خود در کارگاههای پیشرفته آموزشی «با من بخوان» شرکت کردند. روز نخست کارگاههای محیطزیست، ادبیات کودکان و کتابهای باکیفیت، تصویرگری کتاب کودک و آموزش فنبیان و بلندخوانی برگزار شد و در روز دوم کارگاههای پیشرفته بلندخوانی به اجرا درآمد.
This post is also available in: انگلیسی