موقعیت مکانی: استان البرز، هشتگرد، روستای سعیدآباد
مسئول کتابخانه: فاطمه فرهنگ
تاریخ آغاز به کار: اردیبهشت ۱۴۰۰
پشتیبان: خانم فاطمه قضات
کتابخانهی با من بخوان «مینا» با پشتیبانی خانم «فاطمه قضات» و به یاد فرزند ایشان «مینا رجبی» در روستای سعیدآباد هشتگرد راهاندازی شده است تا دری به سوی دانش، آگاهی و لذت از دنیای کتابها برای کودکان این منطقه باشد.
روستای سعیدآباد در جنوب شهر هشتگرد در فاصله ۱۳ کیلومتری غرب کرج واقع شده است. این روستا جمعیتی حدود ۳۸۰۰نفر متشکل از بومیان و بخشی هم از مهاجران افغان دارد. بنا به گفته دهیاری روستا، جمعیت کودکان روستا حدود ۶۰۰ نفر است. در این روستا دو مدرسه ابتدایی و متوسطه وجود دارد.
خانم مریم فرهنگ، یکی از ترویجگران برنامهی «با من بخوان» مکانی نزدیک دهیاری روستا را برای راهاندازی کتابخانه پیشنهاد دادند. این مکان با عنوان کمیسیون بانوان با مدیریت خانم غفاری به مدت ۱۲ سال در زمینهی توانمندسازی زنان و برگزاری کلاسهای مختلف فعالیت داشته است. مسئول روابط عمومی برنامهی «با من بخوان» در آذر ماه سال ۱۴۰۰ از مکان کتابخانه دیدار کرد و با توجه به ظرفیتهای این روستا، پیشنهاد راهاندازی یک کتابخانهی «با من بخوان» را به گروه راهاندازی کتابخانهها ارائه کرد.
با امضای تفاهمنامه با دهیاری تصمیم گرفته شد فضای بیرون و داخل کتابخانه به طور کامل پاکسازی شود. اتاقی که برای راهاندازی کتابخانه در نظر گرفته شده بود نیاز به تعمیرات و رنگآمیزی داشت و زمانی نزدیک به دو ماه برای آماده کردن فضا برای راهاندازی یک کتابخانهی کودکمحور صرف شد.
همزمان با کار ساختوساز و پس از آن که تعداد کودکان و نیازهای منطقه برای تعیین کتابهای کتابخانه مشخص شد، فهرست کتابها تهیه و برای جمعآوری به فروشگاه کتاب هدهد فرستاده شد. تعداد ۶۰۰ عنوان کتاب (حدود ۱۱۸۰ جلد) به همراه دستنامههای راهنمای خواندن کتاب و برگههای فعالیت در پیوند با کتابها، برای این کتابخانه فرستاده شد.
خانم فاطمه فرهنگ یکی از زنان جوان ساکن روستا از خانوادهای فرهنگی برای کتابداری این کتابخانه پیشنهاد شدند. ایشان از همان روزهای نخست شور و انگیزهی فراوانی برای آغاز به کار کتابخانه و انجام فعالیتهای فرهنگی در کتابخانه نشان دادند.
در فاصلهی زمانی تا راهاندازی و آغاز به کار کتابخانه، کتابدار در دورههای آموزشی موسسه پژوهشی تاریخ ادبیات کودکان که برای کتابداران کتابخانههای «با من بخوان» در نظر گرفته شده است شرکت کردند. این کارگاهها در سامانهی آموزش آنلاین آموزک برگزار شدند و کتابدار کتابخانهی مینا تاکنون این دورهها را گذرانده است:
- کارگاه «بلندخوانی، شیوهها و کارکردها»
- کارگاه «ادبیات کودکان و کتابهای تصویری»
- کارگاه «کتابداری کودک: استانداردها و راهکارها»
کتابها و وسایل فضاسازی کتابخانه در اسفندماه سال ۱۴۰۰ به محل کتابخانه فرستاده شدند. پس از تعطیلات نوروز کتابدار با حضور در کتابخانه کار فضاسازی و چیدمان وسایل کتابخانه را آغاز کرد و کتابخانه در روزهای پایانی ماه فروردین آمادهی راهاندازی شد.
سرانجام روز ۶ اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۱ کتابخانهی با من بخوان «مینا» با حضور مقامات محلی، پشتیبان کتابخانه و نمایندگان برنامهی «با من بخوان» آغاز به کار کرد.