برنامهی «خواندن با خانواده» بر پایهی تجربههای به دست آمده از پروژههای پیشین و شناخت از شرایط و ویژگیهای مخاطبان، به شیوهای طراحی شده است که خانوادههای شرکتکننده در این برنامه، با توجه به ویژگیهای منحصر به خود، همچون میزان سواد والدین، تعداد و سن فرزندان، برای بلندخوانی و فعالیتهای در پیوند آموزش ببینند و هر ماه کتابهای مناسب فرزندانشان را به امانت ببرند. همچنین والدین با موضوع سواد شکوفایی یعنی رشد مهارتهای سواد از نوزادی و نوپایی تا پیش از ورود به دبستان آشنا میشوند و یاد میگیرند چگونه میتوانند به سادهترین روش با کمک کتابهایی که در اختیارشان قرار میگیرد مهارتهای سوادپایه را با فرزندانشان سهیم شوند. این برنامه افزون بر اینکه همهی اعضای خانواده از مادر و پدر گرفته تا فرزندان بزرگتر و حتا مادربزرگها و پدربزرگها را درگیر سوادآموزی میکند، سبب بهبود روابط خانودگی نیز میشود و خانه را به فضایی امن، پُرمهر و جذاب تبدیل میکند.
پایگاههای هدف برنامهی «خواندن با خانواده»، کتابخانهها، مهدکودکها و پیشدبستانیها، مراکز توانمندسازی زنان و مادران، کلاسهای سوادآموزی بزرگسالان، خانههای حمایتی کودک و همچنین مدارس هستند. در اجرای این برنامه، مؤسسهی پژوهشی تاریخ ادبیات کودکان ایران از آموزشگران بومی، کتابداران کتابخانههای «با من بخوان»، مربیان پیشدبستان، آموزگاران و مروجان محلیِ همکار برنامهی «با من بخوان» در سراسر ایران دعوت کرده است تا برای آگاه کردن والدین از اهمیت کتابخوانی در خانواده و نقش آنها در یادگیری مهارت سواد از راه کتابخوانی و جلب مشارکت آنها با این برنامه همراه شوند.
در این برنامه، ترویجگران «با من بخوان» برای آموزش خانوادهها نشستهای آموزشی برگزار خواهند کرد. با توجه به همهگیری ویروس کرونا، این نشستها ممکن است مجازی باشند. در این نشستها آموزشهای بسیار سادهای با والدین در میان گذاشته میشود. با اجرای نمونه بلندخوانی، خانوادهها با لذت خواندن و روشهای سهیم شدن کتاب با کودکان آشنا خواهند شد و همچنین شیوهی خواندن داستانکها، و شعرهای بستههای سواد پایه را به شیوهای بسیار ساده میآموزند.
آموزشگران و سفیران برنامهی «با من بخوان» در ارتباط مستمر با این خانوادهها، در کنار همراهی و راهنمایی والدین، بر اجرای طرح نظارت خواهند کرد و روند پیشرفت هر خانواده و تغییرات آن را به دقت در فرمهای ازریابی ثبت میکنند تا دستاوردهای اجرای این برنامه، در آینده به گسترش و بهبود خواندن در خانوادهها کمک کند. برای اجرای هرچه بهتر برنامه دو متن راهنما ویژهی آموزشگران و سفیران نیز تدوین و تولید شده است. متن نخست «رهنمودهایی برای برنامهی خواندن با خانواده» نام دارد که از ارزیابی خانوادهها و پیشرفت برنامه تا نکاتی که باید به خانوادهها آموخته شود در آن آمده است. متن دوم فهرست کتاب ویژهی برنامهی «خواندن با خانواده» است که شامل نام و اطلاعات مربوط به کتابهایی است که برای خانوادهها ارسال میشوند و در آن اطلاعات بر اساس گروه سنی، گونه، موضوع و کاربرد دستهبندی شدهاند تا کتابها با توجه به نیاز هر خانواده در اختیار آنها قرار بگیرد.