بازدید کارشناسان از مراکز با من بخوان در شهر زابل
در روز بیست و سوم دی ماه ۹۴، سپیده آرمین مسئول طرح با من بخوان در استان سیستان و بلوچستان و مهتاب مقدم از کارشناسان و آموزشگران طرح با من بخوان، از روند اجرای این طرح در مدارس تحت پوشش در زابل بازدید کردند. در این سفر که خانمها بهجتی(مسئول انجمن شادی و امید) و دهمرده(مسئول کیفی مدارس پیشدبستان آموزش و پرورش زاهدان)، کارشناسان با من بخوان را همراهی میکردند، از اجرای طرح در دو مدرسهی دخترانه هجرت و پیش دبستان سلوکی بازدید شد و کارشناسان به بررسی نقاط قوت و ضعف، نواقص و مشکلات اجرای بلندخوانی، آواورزی و الفباورزی و فعالیتهای در پیوند با کتاب در این دو مدرسه پرداختند و پیشنهادهای خود را برای حل مشکلات و بهبود شیوه اجرای طرح به مربیان و آموزگاران ارائه کردند.
در مدرسه دخترانه هجرت با وجود مشکلاتی مانند دو شیفته بودن مدرسه، اتاقی به برگزاری نشستهای با من بخوان اختصاص یافته است. در این اتاق آموزگاران وسایلی را که برای برگزاری یک نشست کتابخوانی لازم است گرد آوردهاند. صحنه و پشتصحنه نمایش را ساختهاند و عروسکهای دستکشی و انواع ماسک را برای اجرای نمایشهای در پیوند با کتاب درست کردهاند. کتابهای با من بخوان هم در این اتاق نگهدای میشوند.
در پیش دبستانی سلوکی به دلیل کمبود جا و مشترک بودن مکان این پیش دبستان با دبیرستان پسرانه سلوکی، مربیان دو کلاس پیش دبستان را با هم ادغام کرده و نشستهای بلندخوانی را همزمان و به طور مشترک برای ۵۵ نفر از کودکان برگزار میکنند.
مربیان و آموزگاران این دو مدرسه، نظر مثبتی درباره اجرای طرح با من بخوان و نتایج آن دارند. به گفته معلمان در همین مدت زمان اندک از آغاز طرح، جو کلاسها شادتر شده و دایره واژگان کودکان گسترش یافته است. کودکان کنجکاوتر و به کتابخوانی علاقهمند شدهاند. مجریان طرح میگویند که کودکان این دو مدرسه با کتابها به ویژه کتابهای “چه و چه و چه یک بچه”، “من هم ببرم”، “المر فیل رنگارنگ”، “خانم حنا به گردش میرود”، “پرنده قرمز”، “خفاش دیوانه”، “آبی کوچولو” و “خواهر کوچولوی سارا” ارتباط خوبی برقرار کردهاند.
امسال با آغاز سال تحصیلی، برنامه با من بخوان با پشتیبانی مالی شرکت عمران آذرستان برای ۳۰۰ کودک پیشدبستان و دبستان در شهرستان زابل به اجرا در آمد و بستههای کتاب و دستنامههای آموزگاران و برگههای فعالیت برای دانشآموزان آماده و به منطقه ارسال شد و در آذرماه ۱۳۹۴ نخستین کارگاههای آموزشی برای مربیان و آموزگاران این منطقه برگزار گردید.
موسسه پژوهشی تاریخ ادبیات کودکان سپاسگزار و قدردان مدیران شرکت عمران آذرستان است که این طرح را در زابل پشتیبانی مالی می کنند. همچنین از جامعه یاوری فرهنگی و انجمن مردمنهاد شاهپری که مذاکرات اولیه با آموزش و پرورش و هماهنگیهای لازم برای اجرای کارگاهها را به عهده داشتهاند، قدردانی میکند.
This post is also available in: انگلیسی