جایزه‌ی بین المللی ایبی آساهی

با جایزه‌ی ترویج کتابخوانی ایبی-آساهی آشنا شویم:

جایزه ترویج کتابخوانی ایبی–آساهی (IBBY-Asahi) معتبرترین و باارزش‌ترین جایزه‌ی بین‌المللی ترویج کتابخوانی است که هر دو سال یک بار به دو گروه یا موسسه‌ای اهدا می‌شود که با انجام فعالیت‌های چشمگیر، سهم پایداری در اجرای برنامه های ترویج کتابخوانی کودکان و نوجوانان داشته باشند. فکر ایجاد این جایزه در بیستمین کنگره دفتر بین‌المللی کتاب برای نسل جوان IBBY در سال ۱۹۸۶ در توکیو مطرح شد.

روزنامه‌ی ژاپنی آساهی – شیمبون که از حامیان کنگره توکیو در آن سال بود، پشتیبان مالی این جایزه است. بدین ترتیب از سال ۱۹۸۸، هر یک از شعبه‌های ملی IBBY نامزدهای خود را به دفتر بین‌المللی کتاب برای نسل جوان اعلام می‌کنند. هیات داوران جایزه آساهی از اعضای کمیته اجرایی IBBY هستند. تا پیش از سال ۲۰۰۴ این جایزه هر سال برگزار می‌شد و یک پروژه جایزه آساهی را از آن خود می‌کرد. اما از سال ۲۰۰۴ تا به امروز هر دو سال یک بار دو سازمان برنده از سوی داوران بین المللی انتخاب و جوایز خود را در کنگره دفتر بین‌المللی کتاب برای نسل جوان دریافت می‌کنند.

معیارهای دریافت این جایزه تداوم داشتن اجرای پروژه و پایدار بودن آن، قابلیت گسترش یافتن، میزان وفاداری به اهداف و شعار دفتر بین‌المللی کتاب برای نسل جوان، برخوداری یا امکان برخورداری از پشتیبانی مالی دیگر، نتایج اجرای پروژه، نو و بدیع بودن پروژه، قابلیت آن برای الگو قرار گرفتن، تکرارپذیر بودن آن و کیفیت بالای مواد خواندنی و دسترس‌پذیر بودن آن‌ها و قابل اندازه‌گیری بودن نتایج است.

در سال ۲۰۱۶ موسسه پژوهشی تاریخ ادبیات کودکان با برنامه‌ی «با من بخوان» از ایران، به همراه «برادر بزرگ موشه» (Big Brother Mouse) شهر لانگ پرابنگ، از کشور لائوس، از میان یازده نامزد جایزه آساهی موفق به دریافت این جایزه‌ی ارزشمند شدند.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.