کارگاه «شناخت ادبیات کودکان و روش های بلندخوانی» دیماه ۱۳۹۶ برگزار میشود
موسسه پژوهشی تاریخ ادبیات کودکان، ۲۱ و ۲۲ دیماه ۱۳۹۶ کارگاه دوروزه «شناخت ادبیات کودکان و روش های بلندخوانی» را برگزار میکند.
این کارگاه از جمله کارگاههای برنامه ترویج کتابخوانی «با من بخوان» است که مخاطبان را با ادبیات کودکان و روش های بلندخوانی و اصول برگزاری نشستهای بلندخوانی آشنا میکند. کارگاه «شناخت ادبیات کودکان و روش های بلندخوانی» ویژه مربیان، آموزگاران، کتابداران، پدران و مادران و سایر علاقهمندان به ادبیات کودکان برگزار میشود.
مریم اخگری و سهیلا فلاحپور، از آموزشگران برنامه ترویج کتابخوانی «با من بخوان» و از اعضای رسمی موسسه پژوهشی تاریخ ادبیات کودکان، تسهیلگران این کارگاه دوروزه خواهند بود.
سرفصلهای اصلی این کارگاه
روز نخست
-
شناخت ادبیات کودکان
ابتدای کارگاه در روز نخست در این بخش مخاطبان به ده روش تئوری و عملی، با تفاوتهای متن ادبی و غیرادبی و همچنین ادبیات کودکان و ویژگیها و کارکرهای آن آشنا میشوند.
-
آشنایی با ویژگیهای کتابهای باکیفیت و بیکیفیت
در این بخش، شرکتکنندگان با ویژگیهای کتابهای باکیفیت و بیکیفیت آشنا میشوند و در بخش عملی به بررسی چند کتاب باکیفیت و بیکیفیت میپردازند.
-
شناخت عناصر داستان
شرکتکنندگان در این کارگاه با عناصر داستان شامل پیرنگ، شخصیتپردازی، صحنهپردازی، درونمایه، موضوع و زاویه دید آشنا میشوند و اهمیت این عناصر و رابطهی آنها با کتابخوانی و بلندخوانی برای کودکان و نوجوانان را فرامیگیرند. همچنین میآموزند چگونه با بازیها و فعالیتهای عملی و جذاب، عناصر ادبی یک کتاب را با کودکان و نوجوانان سهیم شوند.
روز دوم
-
شناخت و کارکرد تصویر و کتابهای تصویری
این بخش به اهمیت تصویر و سواد دیداری و نقش و جایگاه تصویر در کتابهای کودکان اختصاص دارد. مخاطبان این کارگاه به دو روش تئوری و عملی میآموزند چگونه در کتابهای تصویری، متن و تصویر، رابطهای دو سویه و تنگاتنگ با یکدیگر دارند.
در بخش عملی این کارگاه نیز چند کتاب تصویری، تصویرخوانی و جایگاه تصویر در کتابخوانی برای کودکان بررسی میشود.
-
روش های بلندخوانی
در پایان، تسهیلگران کارگاه به انواع روش های بلندخوانی کتاب به عنوان یکی از موثرترین راههای ترویج خواندن میپردازند و به مخاطبان چگونگی آمادهساختن کودکان برای یک نشست بلندخوانی را میآموزند. همچنین مخاطبان با شیوهها و تکنیکهای بلندخوانی آشنا میشوند و یاد میگیرند که چگونه با طراحی و اجرای انواع فعالیتها پیش و پس از بلندخوانی، به گسترش درک و لذت کودکان از کتاب و داستان کمک کنند.
کارگاه «شناخت ادبیات کودکان و روش های بلندخوانی»، روزهای پنجشنبه و جمعه ۲۱ و ۲۲ دیماه ۱۳۹۶ از ساعت ۹:۰۰ تا ۱۵:۰۰ برگزار میشود. هزینه این کارگاه برای دو روز ۱۴۵ هزار تومان و مهلت ثبتنام در صورت باقیماندن ظرفیت، تا ۱۵ دیماه خواهد بود.
علاقهمندان جهت کسب اطلاعات بیشتر میتوانند با شماره ۹۱۹۸۷۱۰۳۶۴ تماس بگیرند.
جهت ثبتنام آنلاین به لینک زیر مراجعه کنید:
درباره با من بخوان بیشتر بدانید:
برنامه ترویج کتابخوانی «با من بخوان» از سال ۱۳۹۰ زیر نظر موسسه پژوهشی تاریخ ادبیات کودکان به ترویج کتابخوانی با کودکان محروم و کودکان در بحران میپردازد. این برنامه بر پایه شعار اصلی «همه کودکان حق دارند کتابهای باکیفیت بخوانند» بنا شده است. در برنامه «با من بخوان»، کتابهای مناسب و باکیفیت به دست گروهی از کودکان میرسد که در شرایط معمول زندگی به این گونه از کتابها دسترسی ندارند.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.