فعالیت قبل از بلندخوانی:
بچهها خودشان را معرفی کردند.
پرسیدم چه جاهای دیدنی رفتند؟ پاکستان، جلالآباد، مشهد و زیارتگاهها و توضیحی در مورد مکانهای دیدنی که بیشتر در مورد شمال و ساحل دریا و دریا دادند. خیلی با آبوتاب صحبت میکردند و برایشان لذتبخش بود.
پرسیدم اگر نمیتوانیم به مسافرت بریم و جاهایی را که دوست داریم ببینیم چطور اطلاعات در موردشان به دست بیاوریم؟ از طریق اینترنت، عکس، روزنامه، مجله، کتاب، نقاشیها. یکی از بچهها گفت: میتوانیم از کسانی که سفرکردهاند هم بپرسیم.
فعالیت حین بلندخوانی:
کتاب را به بچهها نشان دادم. یکی از بچهها عنوان کتاب را خواند. جلد کتاب را نشان دادم پرسیدم فکر میکنید داستان در مورد چیست؟ در مورد موش و…
از بچهها پرسیدم کشف کردن یعنی چی؟ یکی از بچهها گفت پیدا کردن. مشخصات کتاب برای بچهها خوانده شد. شناسنامهی کتاب را به بچهها نشان دادم و از آنها پرسیدم نویسنده چه کسی است؟ مترجم چه کسی است؟ بعد شروع به خواندن داستان کردم. در مورد کتابهای مرجع، کاوشگر هرم توضیح داده شد و گفتیم با خواندن کتاب میتوانیم در مورد هر چیزی که میخواهیم اطلاعات به دست بیاوریم. مثلاً، مردم هر کشور چه آدابورسومی دارند. چطور لباس میپوشند، در مورد غذاها و…
از بچهها پرسیدم که آیا از بلندی میترسید؟ بعضیها گفتند: که نه نمیترسیم و بعضی دیگر گفتند: بله و من پرسیدم چرا؟ من از بلندی افتادم و یک سنگ پیشانیم را سوراخ کرد. یکی دیگر از بچهها هم گفت: که اگر بدانیم چطور از کوه بالا برویم اتفاقی برایمان نمیافتد. دوست ندارم خانمان آپارتمانی باشد شاید زلزله بیاید و نتوانیم فرار کنیم.
فعالیت بعد از بلندخوانی:
در گوگل جستجو کردیم. عکسها و جاهای دیدنی و نمادهایی که در داستان آمده بود را به بچهها نشان دادم و گفتم که در کدام شهر و کشور هستند. یکی از بچهها توضیحات را خواند.
بچهها سؤالاتی دربارهی ماکت پرسیدند که جواب دادم.
به بچههایی که سال بالایی بودند، گفتم برای جلسهی بعد چند خط از جاهای دیدنی که رفتند بنویسند و آنجا را توصیف کنند. در آخر از بچهها خواستم که از جاهای دیدنی که دوست داشتند نقاشی بکشند. در پایان کلاس را تمیز و مرتب کردیم.
مربی: زینب غزنوی
محل اجرا: موسسهی توانمندسازی مهروماه، فرحزاد