موقعیت مکانی: تهران، خیابان خیام، منطقه ۱۲ شهرداری، بین میدان محمدیه، خیابان امام خمینی و خیابان شوش
گروه سنی کودکان: پیش دبستان، دبستان
تعداد کودکان : ۲۱۰ نفر
تعداد مربیان: ۳ نفر
تاریخ آغاز: مرداد ۱۳۹۲
تاریخ پایان: ۱۳۹۴
برنامه «با من بخوان» فعالیت خود را تابستان ۹۲ برای نخستین بار در خانه کودک شوش ویژه کودکان پایههای اول تا پنجم آغاز کرد. این برنامه هفتهای دو بار به عنوان فعالیت تابستانی در این مرکز اجرا میشد. پس از آغاز سال تحصیلی در اجرای برنامه «با من بخوان» در این مرکز وقفهای ۴ ماهه ایجاد شد، اما پس از رایزنیهایی که بین موسسه پژوهشی تاریخ ادبیات و انجمن حمایت از حقوق کودکان انجام شد، این طرح از دی ماه ۹۲ برای ۷۵ کودک پایه ی اول و دوم فعالیت خود را از سر گرفت.
شرح برنامه
این مرکز از سال ۱۳۷۹ در منطقه دروازه غار و شوش (ناحیه ۴ منطقه ۱۲ تهران) آغاز به کار کرده است و در زمینه آموزش پایه، سلامت جسمی، روانی و اجتماعی کودکان و نوجوانان منطقه و ارتقای آگاهی و ترغیب نگرش مثبت مردم منطقه نسبت به کودکان، به ویژه کودکان کار، تلاش میکند.
به دلیل قبول شدن تعدادی از کودکان این مرکز در مدارس دولتی تعداد آن ها به ۱۰۳ کودک کاهش پیدا کرده است، که از این تعداد نزدیک به ۶۰ نفرشان پسر و باقیشان دختر هستند. پس از اجرای برنامه «با من بخوان» در این مرکز و رشد مهارت های شناختی در کودکان، مسوولین این مرکز بر آن شدند تا «با من بخوان» در ساعتهای درسی برای کودکان به اجرا درآید. برنامه این مرکز در سال ۹۳ بلندخوانی برای کودکان اول تا پنجم و کار با بستههای آموزش خلاق برای کودکان اول دبستان بوده است.
به باور مسئول آموزشی این مرکز، با اجرای فعالیتهای در پیوند با کتاب شامل بلندخوانی، خلاصهنویسی، نقاشی و کاردستی توسط مربیان، علاقه، توجه و تمرکز در گوش سپردن به داستان حتی در کودکان ناآرام این مرکز افزایش یافته و علاقمندی به تهیه ماسک، اجرای نمایش، نوشتن داستانهای تخیلی با مشارکت کودکان بیشتر شده است. همچنین برنامهی «با من بخوان» تاثیر زیادی در بهبود درسهای «بنویسیم»، «روانخوانی» و «انشا» داشته است.
در مجموع با اجرای برنامه «با من بخوان» در این مرکز، کودکان رشد چشمگیری در زمینههای درک زبانی- نوشتاری و رشد شناختی در زمینههای فردی و اجتماعی اعم از کم شدن روحیهی پرخاشگری، بالارفتن روحیهی انتقادپذیری، مشورتگیری، مشارکتپذیری و شرکت در فعالیتهای گروهی و مشارکتی و صحبت برای حل مشکلات داشتهاند.
This post is also available in: انگلیسی