راهنمای خواندن و فعالیتهای کتاب «قصههای برگزیده از آثار شیخ عطار»
معرفی دفترچهی راهنمای خواندن کتاب «قصههای خوب برای بچههای خوب: قصههای برگزیده از آثار شیخ عطار»، تهیه شده در موسسه پژوهشی تاریخ ادبیات کودکان
موسسهی پژوهشی تاریخ ادبیات کودکان در راستای پشتیبانی برنامهی «با من بخوان»، دفترچههای راهنمای خواندن و فعالیتهای مربوط به کتابهای برگزیده از سوی کارشناسان موسسه و شورای کتاب کودک را تهیه کرده و در دسترس مخاطبان قرار داده است تا خانوادهها، مربیان، آموزگاران و کتابداران را در زمینهی چگونگی سهیم شدن کتاب با کودکان راهنمایی کند.
دربارهی کتاب «قصههای خوب برای بچههای خوب: قصههای برگزیده از آثار شیخ عطار»:
بازنویسی: مهدی آذریزدی. تصویرگر: فرشید مثقالی. تهران: انتشارات امیرکبیر.
گروه سنی: ۱۰-۱۲ سال
معرفی کتاب:
در مجموعه کتابهای قصههای خوب برای بچههای خوب در هشت جلد، شماری از داستانهای کهن برای کودکان و به زبانی ساده و امروزی بازنویسی شدهاند. در جلد ششم این کتاب ۲۱ داستان از آثار شیخ عطار با بیانی ساده و قابل فهم برای کودکان آورده شده است. این داستانها حکایتهایی از زمانها و مکانها و شخصیتهای گوناگون را دربرمیگیرند: از دانیال نبی و سلیمان نبی و حضرت موسی و عیسی تا انوشیروان ساسانی و سلطان محمود غزنوی و ابوسعید ابوالخیر؛ از نیشابور و سبزوار تا هندوستان و صحرای عرب. در این داستانها ارزشهایی مانند علمآموزی و سوادآموزی، خوشبینی و مثبتاندیشی، قناعت، کار و تلاش و بردباری و خویشتنداری ستوده شده و باور به بخت و شانس، گداپروری، تنبلی و تنآسایی، لاف و گزاف و باور به خرافات نکوهش شده است.
در کتاب فارسی سال چهارم دبستان نیز این مجموعه کتاب و مهدی آذریزدی، گردآورندهی آن معرفی شدهاند. نمونه داستانی که در کتاب فارسی آمده، از همین کتابِ ششم و مجموعه داستانهای نقلشده از عطار است.
دربارهی دفترچهی راهنمای خواندن و فعالیتهای کتاب «قصههای خوب برای بچههای خوب: قصههای برگزیده از آثار شیخ عطار»:
در این راهنما فعالیتهایی برای پیش و پس از بلندخوانی کتاب پیشنهاد شدهاند. در خلال این فعالیتها، کودکان در کنار لذت بردن از داستان، درک توالی رخدادهای داستانی و گفتوگو دربارهی آن، واژگانی جدید میآموزند، مهارتهای نوشتاری و تخیل آنها پرورش مییابد و به دانش تاریخی گستردهتری دست خواهند یافت.
در قسمتی از این راهنما میخوانیم:
خلاصهنویسی داستان
هدف: درک توالی رخدادهای اصلی داستان
پس از خواندن هر داستان، سه عبارت زیر را روی تخته بنویسید:
در آغاز…
سپس…
-…
-…
-….
در پایان…
از دانشآموزان بخواهید به بخشهای اصلی داستان که رخداد آنها خط داستانی اصلی را به وجود میآورد، فکر کنند و جملات بالا را کامل کنند. هر دانشآموزی بنا به درک خود از داستان و این که چه رخدادهایی در روند داستان توجهش را جلب کردهاند، ممکن است برای بخش میانی شمار رخدادهای متفاوتی بنویسد. در نشستهای بعدی از دانشآموزان بخواهید به نوشتههای خود بازگردند و سیر داستانهایی را که پیش از این خواندهاند به یاد بیاورند.
با دیگر فعالیتها در دفترچه راهنمای فعالیتهای کتاب قصههای خوب برای بچههای خوب: قصههای برگزیده از آثار شیخ عطار آشنا خواهید شد.
دانلود دستنامه کتاب «قصههای خوب برای بچههای خوب: قصههای برگزیده از آثار شیخ عطار»
لینک خرید کتاب «قصههای خوب برای بچههای خوب: قصههای برگزیده از آثار شیخ عطار» از سایت هدهد
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.