موقعیت جغرافیایی: استان مازندران، شهرستانهای ساری، بهشهر، نکا، جویبار و میاندورود
گروه سنی کودکان: مهدکودک
تعداد کودکان: حدود ۵۰۰
تعداد مربیان: حدود ۳۰
تاریخ آغاز: اسفند ۱۳۹۷
در حال اجرا
در زمستان ۱۳۹۷، با پیشنهاد و کوشش کانون مهدهای کودک مازندران و پس از پیگیریها و مذاکرات به عمل آمده، با موافقت معاونت اجتماعی بهزیستی کشور و مدیر کل بهزیستی مازندران، تفاهمنامهای میان اداره کل بهزیستی استان مازندران و موسسه پژوهشی تاریخ ادبیات کودکان منعقد شد و ۱۴ مهد با ۳۲ مربی و حدود ۵۰۰ کودک در مناطق کمبرخودار و در معرض آسیبِ بهشهر، ساری، نکا، جویبار و میاندورود زیر پوشش برنامهی «با من بخوان» قرار گرفتند.
در اسفند ماه سال ۱۳۹۷، آموزشگران «با من بخوان» برای برگزاری کارگاههای آموزش خلاق سوادپایه از راه ادبیات راهی منطقه شدند. این کارگاهها در دو روز برای بیش از ۳۰ مربی مهدکودک این مناطق در شهر ساری برگزار شد. در این کارگاهها مربیان با «آواورزی و الفباورزی»، «آموزش خلاق ریاضی»، «واژهنامه چیستانی-تصویری» و فعالیتهای نمایشی و هنری در پیوند با آن به مربیان آشنا شدند. همچنین در فاز نخست به همهی مربیان بستههای آموزش خلاق سواد پایه (شامل آواورزی الفباورزی، لولوپی صفر، لولوپی یک و واژهنامه چیستانی- تصویری) تحویل داده شد تا آموختههای کارگاهها را در کلاسهای خود به کار بندند. همچنین به هریک از مربیان یک عدد کتابخانه دیواری کلاسی ویژه بستههای سوادپایه داده شد. با این کتابخانههای کلاسی، که به ابتکار برنامهی «با من بخوان» طراحی شدهاند، کتابها همواره در معرض دید و در دسترس کودکان قرار دارند.
در اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۸ بازدید نخست از مهدکودکهای تحت پوشش در استان مازندران انجام شد. در این بازدید فعالیت مربیان ارزیابی و نمونه فعالیتهایی که در پیوند با هر موضوع انجام داده بودند نیز بررسی شد. همچنین کارشناس مسئول «با من بخوان»، پس از برگزاری کارگاه نخست، به طور مداوم از راه دور با مربیان تحت پوشش در ارتباط بوده و به راهنمایی مستمر آنان برای اجرای هرچهبهتر برنامه پرداخته است.
با توجه به تعطیل شدن اغلب مهدهای تحتپوشش در تابستان، اجرای برنامه با وقفهای سهماهه مواجه میشد. این گسستگی میتوانست موجب فراموشی آموختههای آموزگاران شود. برای جلوگیری از این گسستگی و حفظ پیوستگی اجرای برنامه، به پیشنهاد کانونمهدهای مازندران مربیانِ تحت پوشش در تعدادی از مهدهای کانون که تابستان نیز فعال هستند به کارورزی و تمرین مهارتهای آموخته مشغول شدند تا در سال تحصیلی جدید با آمادگی و بیشتر به اجرای برنامه بپردازند.
در مرحلهی دوم در شهریورماه ۱۳۹۸ مجموعه کارگاههای «شناخت ادبیات کودکان و روشهای بلندخوانی» و «فعالیتهای هنری در پیوند با کتابخوانی» را در محل سالن کنفرانس اورژانس اجتماعی بهزیستی این شهر برگزار کردند. در این کارگاهها مربیان و مدیران مهدهای تحتپوشش با ادبیات کودکان و ویژگیهای کتابهای باکیفیت، عناصر داستان، کارکرد تصویر و کتابهای تصویری و نیز تکنیکها و روشهای بلندخوانی و فعالیتهای در پیوند با آن آشنا شدند. در این کارگاه تکنیکهای سادهی نمایش و اجرای فعالیتهای نمایشی و هنری در پیوند با بلندخوانی نیز آموزش نیز داده شد.
همچنین در این مرحله نزدیک به ۵۰۰ جلد کتاب باکیفیت کودک بههمراه دستنامههای راهنما و برگههای فعالیت در اختیار مربیان و مهدها قرار گرفت. به هریک از مربیان یک عدد کتابخانه دیواری کلاسی ویژه این کتابها نیز اهدا شد.
مسئولان «با من بخوان» و اداره کل بهزیستی استان مازندران و کانون مهدهای کودک مازندران نیز اینک امیدوار و خوشبین هستند که با اجرای دو دوره کارگاههای آموزشی و توانمندکردن مربیان، در سال پیشرو نیز با برگزاری نشستهای بلندخوانی و اجرای شیوهی آموزش خلاق سواد پایه از راه ادبیات در مهدهای کمبرخودار این استان، به ارتقای تواناییهای کودکان در برابر دشواریهای زندگی و ایجاد محیطی سرشار از لذت یادگیری برای این کودکان یاری رسانند.