راهنمای خواندن و فعالیتهای کتاب «خفاش دیوانه»
معرفی دفترچهی راهنمای خواندن کتاب «خفاش دیوانه»، تهیه شده در موسسه پژوهشی تاریخ ادبیات کودکان
موسسهی پژوهشی تاریخ ادبیات کودکان در راستای پشتیبانی برنامهی «با من بخوان»، دفترچههای راهنمای خواندن و فعالیتهای مربوط به کتابهای برگزیده از سوی کارشناسان موسسه و شورای کتاب کودک را تهیه کرده و در دسترس مخاطبان قرار داده است تا خانوادهها، مربیان، آموزگاران و کتابداران را در زمینهی چگونگی سهیم شدن کتاب با کودکان راهنمایی کند.
دربارهی کتاب «خفاش دیوانه»:
نویسنده: جین ویلیس. تصویرگر: تونی راس. مترجم: معصومه انصاریان. تهران: کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان.
گروه سنی: ۷-۹ سال
معرفی کتاب:
خفاش برای نخستین بار وارد جنگل میشود و جانوران جوان جنگل برای خوشآمدگویی و دوستی نزد او میروند. اما جانوران جنگل خفاش را دیوانه میپندارند، چون او همه چیز را وارونه میبیند. جانوران با ترس و نگرانی از دیوانه و خطرناک بودن خفاش، نزد جغد دانا میروند. جغد دانا پس از چند پرسش دربارهی خفاش به جانوران جنگل توضیح میدهد که خفاش دیوانه نیست بلکه تنها چیزها را به گونهی دیگری میبیند. جغد دانا جانوران را دعوت میکند تا مانند خفاش وارونه از شاخهها آویزان شوند و زاویهی دید خفاش را هم تجربه کنند. کتاب با دوستی خفاش با جانوران دیگر جنگل پایان مییابد. موضوع کتاب پرهیز از کلیشهها، احترام به نگاههای متفاوت و گاه غیرمتعارف دیگران و جستوجوی تجربهها و نگاههای تازه است. بچهها با خواندن این کتاب میآموزند که گاهی میتوان از زاویهی دید دیگری نیز به دنیا نگریست. پذیرش دیدگاههای متفاوت و احترام به آنها، تقویت مهارتهای اجتماعی کودکان و ترویج غیرمستقیم صلح از دیگر هدفهای این کتاب است. پدیدآورندگان این کتاب کوشیدهاند با وارونه کردن متن و تصویر در برخی از صفحهها، کودکان را در تجربهی نامتعارف شخصیتهای داستان سهیم کنند.
دربارهی دفترچهی راهنمای خواندن و فعالیتهای کتاب «خفاش دیوانه»:
با فعالیتهای طراحی شده بر اساس این کتاب، کودکان در کنار لذت بردن از داستان، پذیرش نظر دیگران را تمرین خواهند کرد و مهارتهای اجتماعیشان تقویت خواهد شد. همچنین فعالیتهایی در راستای تقویت تخیل، مهارتهای دستورزی و دقت و تمرکز کودکان در این راهنما قرار گرفتهاند.
در قسمتی از این راهنما میخوانیم:
بازی پرتقال ترش و شیرین
هدف: تقویت مهارتهای اجتماعی کودکان، درک نظرهای متفاوت در مورد یک مساله یا موضوع واحد
پرتقالی را که نه خیلی شیرین باشد و نه خیلی ترش، به کلاس بیاورید و بین بچهها تقسیم کنید (یا میتوانید پرتقالهایی با طعمهای متفاوت از ترش تا شیرین به کلاس بیاورید.)
سپس با آنها دربارهی این موضوعها گفتوگو کنید:
- به نظرشان پرتقال ترش است یا شیرین؟
- اگر نظرها متفاوت بود، از آنها بپرسید که به نظرشان کدام نظر درست است و کدام اشتباه؟ و چرا؟
- چرا نظرها متفاوت است؟
با دیگر فعالیتها در دفترچه راهنمای فعالیتهای کتاب خفاش دیوانه آشنا خواهید شد.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.